Pipe wrench in Brussel

Wanneer moet ik een loodgieter bellen?

Er zijn wel honderd momenten te verzinnen waarop het noodzakelijk kan zijn om een loodgieter te bellen. Je kunt hierbij denken aan een lekke gasleiding, een gesprongen waterleiding of een verwarmingsbuis die niet doet wat ie moet doen. Maar er zijn nog andere momenten waarop het raadzaam kan zijn een loodgieter te bellen. Hierbij moet je met name denken aan de momenten waarop er in de woning onverhoopt een rioolstank optreedt. Een rioolstank is een type stank die zich voor veel mensen ook wel laat omschrijven als een putjeslucht gecombineerd met een poeplucht. Niet echt aangenaam dus.Pipe wrench in Brussel

Als je wordt getroffen door een rioolstank of putjeslucht, zul je waarschijnlijk eerst zelf op onderzoek uitgaan. Dat is logisch, je bent gewend dat je de meeste oorzaken van stank en overlast zelf op kunt lossen. Bij sommige rioolstank is dat echter niet aan de orde. Vaak is er dan iets specifieks aan de hand, bijvoorbeeld een afvoerbuis die niet meer doet wat de buis moet doen of een aansluiting tussen afvoer en leiding die niet meer helemaal goed werkt. Uiteindelijk zul je dan een loodgieter nodig hebben om te bepalen of er echt iets aan de hand is en wat er dan aan gedaan kan worden.

Dat doet de loodgieter op verschillende manieren, maar bovenal met verschillende technieken. Die technieken bestaan onder meer uit het blazen van een speciaal soort rook in de afvoer. Daarmee wordt gekeken of er ergens haarscheurtjes zijn ontstaan. Is dat het geval, dan kan de loodgieter die vrij snel repareren.